Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål her. Skulle der være noget du ikke kan finde svaret på, så kan du altid kontakte din forhandler eller sende os en
mail - info-dk@batavus.com

Køb

Hvor kan jeg finde en Batavus forhandler i nærheden af mig?
Find Batavus forhandler
  
Kan jeg bestille en cykel eller dele/tilbehør til en cykel direkte hos Batavus fabrikken?
Batavus leverer udelukkende cykler, dele og tilbehør gennem Batavus forhandleren. Derfor bedes du kontakte din nærmeste forhandler for at aflægge bestilling.

Elcykler

Jeg vil gerne vide noget mere om elcykler. Hvor kan jeg finde mere information?
Du kan finde alle oplysninger om elcykler på vores side med information om elcykler.
 
Har I også instruktionsbøger til elcykler?
I vores servicemenu kan du downloade instruktionsbøgerne til de forskellige teknologier, som vi bruger til vores elcykler.
 
Kan jeg også prøve en elcykel?
Mange Batavus forhandlere har mulighed for at du kan prøve en elcykel. Find din nærmeste forhandler af elcykler her.
 
Hvor længe kan mit batteri holde?
Alle genopladelige batterier slides med tiden, og det gælder også for batterierne i vores elcykler. Et batteri bliver med tiden dårligere og kan ikke lades så meget op, således at de virker mindre effektivt.
 
Batavus garanterer, at batteriet holder i minimum 2 år ved korrekt behandling af batteriet. Vi henviser til garantibetingelserne med hensyn til særlige betingelser.

Rækkevidden på mit batteri er faldet, hvad gør jeg?
Alle batterier mister kraft i takt med hvor meget man bruger dem. Derfor må også batteriet på din elcykel betegnes som en sliddel, der skal udskiftes efter behov. Hvis du føler at dit batteris kapacitet er lavere end den burde være, så bør du tage kontakt til din autoriserede forhandler. Denne har mulighed for teste dit batteri, og vil i samråd med os vurdere om batteriet ligger på et acceptabelt niveau i forhold til for eksempel batteriets alder og tilstand.

Du kan selv gøre meget for at sikre dig at du får masser af rækkevidde ud af dit batteri, du kan læse mere under vores artikel Hvordan får du mest ud af din elcykel.

I vinterhalvåret, når temperaturen kommer ned omkring de 5 grader, så vil dit batteris kapacitet også dale. Du kan læse mere om hvad du kan forvente af dit batteri og hvad du selv kan gøre for at opretholde din rækkevidde i vores artikel Vinter og elcykler.

Vedligeholdelse

Hvor kan jeg finde instruktionsbogen til min cykel?
I vores servicemenu kan du downloade instruktionsbøgerne.
 
Hvordan kan jeg bedst vedligeholde min Batavus cykel?

  • Lav en aftale med din Batavus forhandler for det første kontroleftersyn. Det er bedst, hvis du gør det, når du har kørt nogle hundrede kilometer på din nye cykel. Der går nemlig et stykke tid, før visse af komponenterne er ‘kørt til’. Find din Batavus forhandler her.
  • Derefter anbefaler vi et årligt vedligeholdelseseftersyn. Batavus forhandleren  ved, hvordan alle dele (også de skjulte) skal justeres og smøres, og han har det nødvendige værktøj. Forhandleren har derved også mulighed for at opdage små uregelmæssigheder og afhjælpe dem. Han kan også give en professionel vurdering af for eksempel dæk, tandhjul og kæde. Det er bedst at få cyklen efterset, før vinteren sætter ind, eller for eksempel før du tager på cykelferie. Du bør ikke sætte cyklen væk for vinteren, før den er blevet efterset. Efterårs- og venter klargøring
  • Batavus forhandleren er den rette til at foretage store vedligeholdelseseftersyn eller reparationer. 
  • Mindre vedligeholdelses opgaver kan du selv klare. Du kan lave en hel del selv med et sæt gaffelnøgler, topnøgler (8 til 16), unbrakonøgler, en skruetrækker, universaltang, kædeskiller, en flaske cykelolie og et sæt lappegrej.
  • For mere information, se vejledningen i vedligeholdelse af din elcykels batteri og vedligeholdelse af din cykel, samt vejledningerne i instruktionsbogen til din cykel.

Kan jeg få reservedele til en ældre model?
Vi søger altid at være leveringsdygtige i originale reservedele til din cykel så længe det er os muligt. Som oftest kan vi altid skaffe originale dele eller erstatninger for disse til alle cykler som er under 5 år gamle. Cykler der er ældre end 5 år, kan vi tit stadig skaffe dele til, men vi kan ikke garantere dette. Vi vil selvfølgelig altid gerne give det et forsøg.

Mangler du en del til din cykel, så skal du kontakte din autoriserede Batavus forhandler og oplyse dit stelnummer og hvad du skal bruge. Så vil forhandleren i samarbejde med os, finde de dele du skal bruge, hvis det er os muligt.

Garanti

Hvor lang garanti har jeg på min Batavus cykel?
Se vores garantibetingelser.

Hvem må udføre garanti reparationer på min Batavus?
For at fastholde din cykels garanti, skal alle garanti reparationer fortages af en autoriseret Batavus forhandler. Foretages der garanti reparationer af en ikke autoriseret Batavus forhandler, kan garantien på din cykel bortfalde.
 
Jeg har et problem med min Batavus cykel, hvor garantien stadig gælder. Hvad skal jeg gøre?
Det er bedst, hvis du tager cyklen med hen til din Batavus forhandler. Han kan med det samme bedømme problemet og eventuelt tage sig af garantispørgsmål. Har han spørgsmål, kan han altid henvende sig til vores Service- og Garantiafdeling.
 
Jeg har et problem med min cykel, hvor garantien er udløbet, men jeg mener, at det bør dækkes af garantien. Hvad skal jeg gøre?
Vi anbefaler, at du snakker med din Batavus forhandler om det. Han er specialist, og han kan eventuelt henvende sig til teknikerne hos Batavus og drøfte problemet med dem.
 
Jeg er flyttet, så hvor skal jeg henvende mig med garantispørgsmål?
Med hensyn til garantispørgsmål er det lige meget, hvilken Batavus forhandler du henvender dig til.
 
Jeg kan ikke nå til enighed med min forhandler vedrørende et garanti spørgsmål. Hvad kan jeg gøre?
Batavus forhandleren er den første, der bedømmer problemet. Har han spørgsmål, kan han henvende sig til vores teknikere. I tilfælde af tvivl eller diskussion kan Batavus forhandleren sende den pågældende del til Batavus’ Service- og Garanti afdeling til bedømmelse. I tilfælde af garanti/kulance får Batavus forhandleren godtgjort den pågældende del. Hvis dette ikke sker gennem en Batavus forhandler, godtgøres der ikke noget.

Løsning af problemer

Jeg har et problem med min Batavus cykel, hvad skal jeg gøre?
Batavus forhandleren er den bedste du kan spørge, hvis du har problemer med din cykel. Hvis Batavus forhandleren ikke selv kan løse problemet, kan han kontakte os. Find Batavus forhandler.