Social Responsibility

Hos Batavus støtter vi gerne udviklingen mod en bedre verden, både socialt og på det miljømæssige plan. Cyklen er et ”grønt transportmiddel”, og det er vigtigt for os, fremadrettet også at tænke en stadig større grad af bæredygtighed ind i flere af vores arbejdsgange. Vi har f.eks også valgt at stille krav til underleverandører, hvordan vi transporterer vores varer, hvordan vi kan spare på plastic i indpakningen og at ”tænke grønt” i vores produktion.

Batavus er en del af en større organisation; Accell Western Europe (Accell Group) og vores hovedsæde ligger i Holland, hvor vi producerer adskillige førende cykelmærker under ét tag.Vi ønsker at  bidrage til området af e-mobilitet, ved at tilbyde en miljøvenlig transport form, der strækker sig længere end kun det at være en cykel. En Batavus cykel skal også være et bæredygtigt produkt , det arbejder vi hårdt for at opnå, og vi er allerede kommet langt.

Vi forpligter os til at skabe et sikkert cykelmiljø. Både så den enkelte cyklist sikkert kan benytte vores cykler, og vi gør en dyd ud af, at bidrage til at cykling generelt er så sikkert som muligt.

 

 

 

 

 

Vores carbon footprint skal være 30% lavere i 2025, sammenlignet med 2018.

I 2025 vil alt single-use emballage og plastik være bandlyst i vores organisation.

I 2025 vil 60% af vores energi som bruges på fabrikker og kontorer, komme fra grønne energi kilder. Og i 2035 er målsætningen at det skal være 100%

Miljø tiltag

Accell Group, har fabrikker i Ungarn, Tyrkiet, Tyskland, Frankrig samt i Holland, hvor Batavus cyklerne bliver bygget. Vores kontorer, produktioner og produkter overholder både de pågældende landes lovgivning og de internationale sikkerhedsstandarder, såsom globale ISO-standarder.

Vi har specifikke målsætninger for energireduktion på flere områder. Naturligvis i produktionen men vi har også stor fokus på emballage og plastik reduktion. Vi stiller høje krav til vores samarbejdspartnere og vi har skarpe retningslinjer for måden hvorpå vi transportere cyklerne fra NL til DK.

Bæredygtighed er noget vi forsøger at tænke ind i alle aspekter af vores virksomhed, helt fra forsyningskæden til kundeoplevelsen. Det omfatter innovationer, optimering af produktionsprocesserne og investeringer i vores medarbejdere, således at vores produktkvalitet og sikkerhedstiltag gør produktionen både mindre klima-belastende, men også og giver cyklerne en længere livscyklus. Især en elcykels livscyklus er værd at have ekstra fokus på. En elcykel bruger eksempelvis flere elementer som indeholder kemi, der kræver miljøhensyn og strenge krav til håndtering. For at sikre en god kvalitet, lang levetid og mest mulig bæredygtighed på elcyklens komponenter, benytter vi i dag hovedsageligt elsystemerne fra Bosch.

Det er vigtigt for os, at de leverandører, som vi udvælger, lever op til vores krav om miljøhensyn, og at de skal kunne dokumentere det. Du kan læse mere om, hvorfor vi har valgt at have Bosch som samarbejdspartner her. Vi tror på, at vi gennem produktudvikling og innovationer konstant kan forbedre vores cykler, så for den enkelte cyklist føler det direkte i køreoplevelsen. Vi stræber efter at udviklingen også skal have en positiv indflydelse på cyklisters sundhed, kunne give økonomiske fordele til den enkelte, at cyklerne kan indgå i genbrugsøkonomien, at vi er med til at afhjælpe trængselsproblemer, og ikke mindst at miljøet i foku, når vi producerer og du cykler!

I dag er alle vores papkasser lavet af genanvendeligt pap, og fra 2020 til 2021 faldt vores samlede brug af emballagematerialer med mere end 12% og specifikt plastik emballagen, er blevet reduceret med 13%. Vi erstatter mængden af pindpakning, med bioplast eller genanvendeligt pap, når dette er muligt.

Alle vores cykelstel lakeres på vores egne produktionsenheder, hvor der bruges 100% vandbaseret maling, i modsætning til den opløsningsbaserede maling, der ofte anvendes, når man vælger at have produktioner i Asien. Desuden har vi eget vandrensningsanlæg, som filtrerer eventuelle malingrester ud af vandet, inden det returneres tilbage i systemet. 
 

hvad er det

Danske tiltag

Transporten af cyklerne fra vores lager i Holland og ud til den enkelte forhandler i Danmark koster noget i det samlede C02-regnskab. Vi har dog indført retningslinjer for vores transportløsninger, således at vi begrænser vores CO2 udledning mest muligt. Vi sender maksimalt cykler til Danmark to gange om ugen. Det betyder, at vi kan sende fyldte lastbiler afsted fra Holland til de adresser, hvorfra lokale fragtmænd afhenter og medbringer vores cykler på deres faste ruter. Denne løsning betyder, at vi ikke har dag til dag levering, men at vi ved at samle antallet af cykler og benytte etablerede fragtruter i Danmark, kan holde vores CO2 niveau nede.

Vi er endnu ikke nået til et punkt, hvor vi kan klimakompensere hele vore sCO2 udledning. Men små tiltag har også værdi. Og derfor at vi i 2022 valgt at begynde et samarbejde med Growing Trees Network som også kommer til at forsætte ind i 2023. Vi donerer træer, som bliver plantet i danske folkeskove, så vi kan nedbringe andelen af CO2 i vores atmosfære, skabe bedre levesteder for dyr og planter, og dermed mere biodiversitet, og sikre at vi også har rent drikkevand i fremtiden.