Batavus lygte features

Sikkert på vej og sikkert hjem igen med Batavus

Vi danskere elsker at cykle. Til skole, arbejde eller bare for turens skyld. Uanset årsagen til cykelturen kan du, som cyklist, føle dig sårbar og udsat i trafikken, især i mørke. Både byernes forvirrende virvar af distraherende lyskilder og de mørke landeveje, som du ofte cykler på, når du pendler lidt længere, er udfordrende for cyklisternes sikkerhed. Batavus ser derfor god cykelbelysning som højeste prioritet. Ikke blot for selv at kunne se, men netop for at blive set i trafikken.

Always ON er implementeret på størstedelen af vores elcykler. Det betyder at lygterne altid er tændt, også i dagtimerne. Konceptet kender vi allerede fra biler, men ved at du også har lys på i dagstimerne, så er risikoen for at du bliver overset i trafikken mindre. 
 

I al vores cykeldesign indtænker og implementerer vi sikkerhed på bedst mulig vis. Gode cykellygter er et oplagt sted at sætte ind!

VIZI-light - Integreret synlighed

For at du opnår maksimal synlighed fra alle sider har Batavus udviklet den integrerede forlygte VIZI-light.

 
VIZI-light er en intelligent forlygte, der registrerer omgivelsernes lysniveau og lyser efter behov, så lygten lyser med flere lux når mørket falder på. En kraftig cykellygte, der ikke bare er tydelig forfra, men også fra siden. VIZI-light lyser altid - også om dagen - som du kender det fra biler. Det højner sikkerheden og sikrer, at du bliver langt mere synlig, især på grå og regnfulde dage.
 
Forlygten Vizi-Light findes i to udgaver. En udgave hvor lygten drives af elcyklens batteri og i en dynamoudgave, som kan monteres på almindelige cykler.
 
VIZI-light var i foråret 2020 nomineret til en pris ved Bicycle Innovation Awards 2020, sammen med vores V-light. Årsagen til nomineringen var, at kombinationen af den nye for- og baglygte giver en innovativ løsning til optimal synlighed samt sikkerhed for cyklister i trafikken.

V-light - Så du ikke bliver overset

V-light er vores nyeste skud på stammen indenfor synlige baglygter. Ikke blot lyser den kraftigt bagud, men V-light baglygten projicerer en rød laserstråle formet som et ”V” på jorden bagved cyklen. På denne måde skabes en optimal "sikkerhedszone" omkring cyklen, som tydeligt kan ses af andre cyklister såvel som bilister og lastbilchauffører. 

 
Forskning har vist, at det er 2,4 gange nemmere for en person at bedømme afstanden op til en cykel med tændt V-light, hvilket kan være med til at mindske risikoen for uheld, heriblandt højresvingsulykker. Du bør ALTID selv være opmærksom på højresvingende biler, når du cykler, men med en V-light baglygte, bliver du meget mere synlig - specielt i mørke.
 
Det store V ses af andre trafikanter som et objekt, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at undvige. I kombination med den kraftige bagudrettede baglygte, giver du dig selv optimale chancer for at komme sikkert frem i trafikken.
 
Baglygten V-light er monteret på et stort udvalg af vores elcykler. Lygten kan på nuværende tidspunkt ikke købes separat.
 
Det nye Batavus V-light var, sammen med vores VIZI-light forlygte, i foråret 2020 nomineret til en pris ved Bicycle Innovation Awards 2020. Årsagen til nomineringen var, at kombinationen af den nye for- og baglygte giver en innovativ løsning til optimal synlighed samt sikkerhed for cyklister i trafikken.

 

BRAKE-light - Synlighed i trafikken

BRAKE-light featuren er indbygget i cyklens baglygte, og gør at baglygten lyser kraftigere op, når farten tages af cyklen. 

Teknologien som vi bruger er et gyroskopisk effekt, som ved hjælp af impulsmoment måler ændringerne af cyklens fremdrift. Når du bremser cyklen, og derved tager farten af, så vil baglygten lyse kraftigere. 

Bremselys er som sådan ikke en nyhed, vi kender det jo især fra biler. Men ved at integrere bremselyset i elcyklens baglygte, så kan du opnå ekstra sikkerhed. Når baglygten lyser ekstra kraftigt op, bliver dine medtrafikanter gjort opmærksom på at du bremser. Og risikoen for at blive påkørt bagfra bliver derfor mindre.