Om Batavus

Det ligger i Batavus' DNA, at vi producerer kvalitetscykler. 

Og for Batavus betyder designet på cyklerne, lige så meget som kvaliteten. 

I Danmark sælger vi den danske kollektion, samt udvalgte modeller fra den hollandske kollektion. En del af vores design vision er at, hver Batavus cykel har sin egen karakter, sammen med god komfort og kvalitet.

På fabrikken i Holland arbejder vores produktudviklings afdeling hele tiden på at finde innovative løsninger til vores cykler. Blandt andet kan vi nævne serien af Batavus Aerflow komponenter. Serien består af en affjedret forgaffel med integreret forlygte, en baglyge, en justerbar frempind og en kædeskærm med kædestrammer.

Batavus er en miljøbevidst organisation, og på fabrikken i Holland har lakeriet en unik og eco-venlig lakeringsprocedure. Lakkeriet har sit eget vandrensningsanlæg og alle de lakker vi benytter er desuden på vandbasis.

Social Responsibility vægtes højt hos Batavus. Og vi støtter både organisationer i Holland og Danmark. Med en Batavus cykel er du ikke kun med til at passe på miljøet, men du passer også på dig selv. 

 

Batavus er en miljøbevidst organisation, og på vores fabrik i Holland lakerer vi med en unik, miljøvenlig procedure. Lakeringsafdelingen har sit eget vandrensningsanlæg, og alle de benyttede lakker er på vandbasis.
Fabrikken
Er du nysgerig på hvordan din cykel bliver produceret, så har du muligheden for at kigge med indenfor på fabrikken. I punkterne her nedenfor får du blandt andet indblik i hvordan man strikker et hjul og hvordan vi sikrer at opretholde vores gode kvalitet.

Hjulmageriet

Batavus laver sine egne hjul, i hjulmageriet. Det lyder lettere end det er, for det er ikke bare at sætte egerne fast i fælgen. Hjulene strikkes i en speciel maskine, og der efter bliver de spændt efter og afbalanceret.

Det er egerne som giver hjulet sin styrke og dem som sørger for at det forbliver rundt. Den gode kvalitet af Batvus' hjul er med til at sikre mange gode kilometer på din Batavus cykel. Et cykelhjul er en af de vigtigste dele på en cykel og det er netop grunden til at Batavus har valgt at fremstille sine egne hjul.

Klik her for at se filmen

Lakeringsafdelingen

Batavus har egen lakeringsafdeling, hvor vi lakerer alle dele/stel i stål og aluminium. På den måde kan vi få de farver vi ønsker og i den bedste kvalitet. 

Hver del eller stel bliver forbehandlet og grundet, inden de bliver lakeret med hele fem lag lak. Størstedelen af lakeringerne foregår automatisk, i et lukket system. Dog bliver alle "kringelkroge" lakeret i hånden. Således at lakeringen er i top på alle dele.

I lakeriengsafdelingen er der fokus på at der skal passe på miljøet. Derfor er alle lakker vandbasseret, og alt vand fra processen kommer igennem afdelingens eget rensningsanlæg. Processen er derfor miljøvenlig.

Efter lakeringen bliver der sat transfers og udsmykning på rammerne og derefter får dele og stel en sidste finish ved at sprøjte en hærdende pulverlak over. På den måde opnår vi den perfekte lak kvalitet.

Klik her for at se filmen

Montage og kontrol

At producere cykler er et gammelt håndværk i Holland. I over 100 år har Batavus på egen fabrik, selv produceret og monteret de fleste cykler. Hver eneste cykel, kommer under monteringe, igennem mange sæt erfarne hænder.

Produktionen er idag moderniseret meget, siden de første cykler forlod fabrikken i 1904, men gennem alle årene er cyklerne blevet monteret med passion. Og hver generation har overleveret vigtig viden, hvilket idag er med til at sikre at der hver dag samles hundredvis af cykler under streng kvalitetsovervågning.

Klik her for at se filmen

Testcentret

Alle nye Batavus cykler bliver grundigt testet i fabrikken testcenter, inden de godkendes til produktion.

For at fastholde cyklernes høje kvalitet bliver både Batavus´ egne dele, samt dele fra vores specialiserede leverandører, testet i testcenteret.

Klik her for at se filmen

Batavus' showroom og museum

Ved hovedkontoret i Heerenveen ligger Batavus’ showroom. Her kan cyklerne fra den hollandske kollektion ses, og man kan få en prøvetur på den tilknyttede testbane. Showroomet har åben onsdag eftermiddag efter aftale.

Batavus-museet ligger ved siden af showroomet. Her kan du følge udviklingen i teknologi og design på cykler igennem en unik samling af 150 cykler, som strækker sig helt tilbage fra cyklens barndom og frem til nu. I samlingen er blandt andet; en væltepeter, cykler af træ og løbecykler.

Ønsker du at besøge showroomet, kan du ringe og lave en aftale. På samme nummer oplyser vi museets åbningstider.

For at lave en aftale skal du ringe til +31 513638999
   Adresse: Batavus B.V
   Industrieweg 4
   8444 AR Heerenveen

Det er desuden muligt at få en grupperundvisning, som inkluderer en tur gennem fabrikken. En rundvisning kan bestilles for grupper på 10-30 personer og koster €250 pr. gruppe.

Programmet for en rundvisning:

    Modtagelse i Batavus' showroom, hvor der serveres kaffe og kage

    Her vil der også være en indledende præsentation

    Rundvisning på fabrikken, som varer en time

    Turen sluttes af på Batavus-museet

For at lave en aftale vedrørende rundvisning skal du ringe til +31 513638999

Her kan du følge udviklingen i teknologi og design på cykler igennem en unik samling af 150 cykler, som strækker sig helt tilbage fra cyklens barndom og frem til i dag.

Historie

Holland er kendt for deres stolte og traditionelle cykelhåndværk.

Batavus har produceret cykler siden 1904. Her åbnede Aandries Gaastra en butik med ure, symaskiner og cykler. Hans søn Gerrit Gaastra blev den egentlige grundlægger af Batavus' succes. I 1930'erne da krisen satte ind, valgte Batavus at udvide produktionen med knallerter og motorcykler. Efter anden verdenskrig var efterspørgslen på cykler skyhøj, og derfor åbnede Batavus en ny fabrik med datidens moderne teknologi. Allerede i 1956 var der igen brug for nye produktionslokaler, og medarbejderantallet steg til 350. I årene herefter havde Batavus den mest moderne cykelproduktion.

Gennem årene udviklede Batavus både cyklerne og nogle af komponenterne til dem. Denne udvikling blev en succes, og i 1971 måtte fabrikken udvides til hele 25.000 kvadratmeter. I 1984 rundede Batavus 5.000.000 producerede cykler. Frem til idag har det altid været Batavus' formål at være innovative i produktionen og designet af kvalitetscykler. Batavus har derfor også vundet adskillige priser for design, kvalitet og innovative komponenter. 

Batavus Danmark

Allerede da Gerrit Gaastra, den egentlige grundlægger af Batavus, overtog produktionen, forstod han at kombinere funktion med design. Detter gælder stadig, uanset hvilken Batavus du vælger.

Batavus Danmark har taget Gerrit Gaastras vision med ind i udførelsen af den danske kollektion. Cyklen er et funktionelt transportmiddel, som vi idag kombinerer med dansk livsstil. En cykel er i dag med til at kommunikere til omverdenen, hvem man er. Derfor vægter vi vores designs lige så højt som vores kvalitet. Vores mål er, at vore kunder kan sige følgende:

"Jeg har en skøn cykel fra Batavus, som jeg elsker at køre på, og som jeg elsker at se på".

Vi vil ganske enkelt stå for cykelglæde. Batavus er ikke bare et cykelmærke. Det er en livsstil!

Efter 2. Verdenskrig var efterspørgslen på cykler skyhøj. Derfor åbnede Batavus en ny fabrik med datidens moderne teknologi.