Batavus planter træer

"Vores skove er vores lunger, derfor giver det mening for os at plante træer."
BATAVUS DENMARK
Hvorfor betyder det noget for os?
At tage cyklen ud i den friske luft på en dansk sommerdag er noget af det bedste, vi kan tænke os. Men den friske luft er ikke en selvfølge, og derfor vil vi nu deltage i indsatsen for at øge andelen af de danske folkeskove. Træer er nemlig med til at optage og lagre C02 fra atmosfæren. Derved bliver vores luftkvalitet forbedret, og vi begrænser miljøpåvirkningerne fra CO2 udledningen. Men mere skov betyder også en bedre biodiversitet, renere drikkevand og flere rekreative skovområder, som vi kan nyde godt af i mange år frem.

Vi samarbejder med Growing Trees Network om at plante træer i de danske folkeskove.

En tur i skoven, er godt for både sindet og fællesskabet. Og skoven er god for miljøet og vores luftkvalitet, derfor planter vi træer for vores fælles fremtid - og du kan være med. 

I 2022 har vi en kampagne, hvor vi donerer et træ for hver solgt Firenze E-go. Hvis du køber elcyklen mellem den 10/11 2022 og den 31/12 2022, så er du med til at støtte et godt formål.

Hjælp os med at plante træer - kampagne i 2022

Du kan være med til at gøre en forskel og få andel i de træer, vi planter sammen med Growing Trees Network. Fra den 10. oktober 2022 og frem til den 31. december donerer vi et træ for hver Firenze E-go, der sælges gennem kæden Fri Bikeshop.

Efteråret og vinteren 2022 er første gang vi investerer i vores fælles natur. Og med vores kampagne håber vi på, at det kan blive til mange træer, der skal plantes i nye danske folkeskove næste år. Træerne, der plantes, er med til at optage og lagre CO2 fra luften. Skovene fungere altså derfor som vores lunger. Ved at plante mere skov kan vi også skabe flere levesteder til dyr og planter, det er med til at styrke biodiversiteten. Når der plantes mere skov i Danmark, og disse drives økologisk, så er træerne også med til at beskytte vores drikkevand. Det er altsammen noget, der er vigtigt for vores fælles klima og fremtid. 

Når vi donerer et træ til en dansk folkeskov, så er det i samarbejde med Growing Trees Network. Donationen inkluderer at jorden klargøres, træerne indkøbes, at træerne bliver plantet, og at der vedligeholdes og efterplantes i de følgende to år. Samtidig er der garanti for at skoven ikke bliver fældet, da de bliver tinglyst som fredsskov.

Vores ambitioner er endnu større for 2023

I 2023 forsætter vi med at plante træer. Vi tror på at vi kan gøre en forskel, også selv om at vi ikke kan donere en hel skov. 

Men vi skruer op for ambitionerne, og i 2023 tegner vi os for mindst 1000 træer.
At plante træer gør en forskel i klimaindsatsen, også selv om at man ikke kan plante en hel skov. Alle træer tæller i sidste ende, derfor føler vi at vi også kan være med til at gøre en forskel.

Vi er allerede i vores produktion meget bevidste om de valg vi tager. Vi tilvælger grøn strøm, vi har eget vandrensningsanlæg og forventninger til vores leverandører. Cykler og elcykler er i sig selv et meget grønt transportmidel. Derfor synes vi det giver ekstra god mening, at vi gør en indsats for at formindske CO2 niveauet i atmosfæren. 

Undersøgelser viser at når man i byerne, sammenligner niveauet for det CO2 man indånder, når man tager cyklen og når man sidder inde i en bil. Så indånder man mindre luftforurening ved at vælge cyklen. Men selv om at forureningen er mindre når man tager cyklen, så er det stadig vigtigt at forsøge at forbedre luftkvaliteten, og det kan vi gøre ved at plante flere træer.