Vælg den rigtige elcykel
Elcyklen bruges på samme måde, som man vil bruge en almindelig cykel. Man skal altså stadig selv træde i pedalerne for at komme frem. Fordelen ved elcyklen er, at man slipper for at komme svedig frem på arbejde. Man kan let komme igennem byen uden at sidde fast i bilkøer, og man kan få ekstra hjælp, når man har børn i barnesædet, eller modvinden er alt for hård.
Vores elcykler kan fås i følgende typer: som citybike, som klassisk cykel og som sportscykel. Inden for hver modeltype er der variationer i monteret udstyr, elsystemer og batterier. Det handler altså om at finde ud af, hvad man skal bruge cyklen til, og derefter vælge den model, der passer til ens behov.
Alle vores elcykler er bygget på vores fabrik i Heerenveen i Holland. Vores strenge kvalitetskrav og kvalitetskomponenter sikrer holdbare og driftsikre cykler. Med en elcykel fra Batavus får du alle fordelene af vores mere end 100 års erfaring, vores arbejde med at teste og udvikle de teknologier vi benytter, og vores engagement fra arbejdet med almindelige cykler.
Når man overvejer at købe en elcykel – skal det naturligvis være den rette til at starte med. Derfor er det vigtigt at klarlægge ens behov. Hvad man skal bruge cyklen til? Hvilke overordnede krav er der?
Hvilken type stel og størrelse?
Steltypen er selvsagt vigtigt at have gjort sig nogle overvejelser omkring. Er man til lav indstigning, klassisk, unisex, mixed stel, herrestel og skal kørestillingen være mere klassisk end sporty. Der findes et hav af muligheder.
Størrelsen på stellet kan være afgørende for optimale køreegenskaber og komfort. Du skal derfor være sikker på, at du køber cyklen med den rigtige stelstørrelse. Spørg eventuelt din autoriserede forhandler til råds, eller benyt dig af vores vejledning til at finde ud af, hvilken stelstørrelse du skal bruge.
Batteristørrelse og type?
Efterhånden findes der en del forskellige batterimonteringer. Den mest brugte er stadig ”carrierpack” løsningen. Altså montering på bagagebærer. Men flere og flere modeller bliver nu lavet med semi-intergrerede løsninger, hvor batteriet er monteret centralt på cyklen. Denne løsning giver oftest en bedre vægtfordeling og balance på cyklen og er primært brugt på mere sporty inspireret modeller. Den nyeste trend er ’powertube’. En løsning hvor batteriet bliver gemt af vejen inde i stellet. På den måde får cyklen oftest et pænere og mere ”glat” udseende.
Batteristørrelsen er som udgangspunkt enorm vigtig. Jo større batteri, jo længere rækkevidde – skal der køres meget og længere ture ad gangen, så skal man overveje et stort batteri. Men hvis man på forhånd ved, at turene bliver korte og brugen kun en gang imellem, så kan man måske nøjes med et mindre. Typen af terræn og total vægt på cyklen har også indflydelse på rækkevidden – alle info skal tages i betragtning inden et eventuelt køb.
*Vi anbefaler at vælge 500 WH batteri eller større, hvis man kører mere end 20-40 kilometer om dagen.
Hvilket system skal man vælge og hvor skal motoren være placeret? motorens placering.
I vores sortiment har vi valgt følgende systemer:
Bosch – Active, Active Plus, Performance
E-Motion forhjulsmotor
Det er nærmest en religion, når vi snakker, hvilket styresystem der skal vælges. Men overordnet set er der nogle ting, man skal tage højde for. Det er blandt andet vigtigt, at gøre sig overvejelser i forhold til Nm (trækkraft) i motoren. Forhjulsmotoren er oftest det svageste af systemerne, men har også nogle fordele i form af køreegenskaber – hvad skal der til for at drive cyklen. Prisen har selvsagt en stor indflydelse på valget af cykel, og der er relativ stor forskel, om man vælger forhjulsmotor eller centermotor.
Forhjulsmotor: Rotationssensor-baseret assistance/support. Når der er rotation på det forreste tandhjul starter motoren ud fra valgte assistanceniveau på display.
Centermotor: Momentcensor-baseret assistance/support. Motoren giver assistance ud fra den kraft der trædes med. Jo hårdere tråd des mere assisstance gives der afhængigt af valgte assistanceniveau på display.
Hvilket udstyr skal der være på cyklen?
Langt de fleste har en holdning til, hvilket udstyr der skal være på cyklen. Indvendige/udvendige gear, fælgbremser/skivebremser/fodbremse, fast forgaffel/fjeddergaffel, kurv/lad/ikke kurv, osv. Alle behov bør tænkes igennem inden man vælger cyklen. I vores sortiment har vi valgt at fokusere ekstra på unisex modeller med og uden kurv og gerne med fodbremse. Langt størstedelen af vores sortiment et designet og udviklet specifikt til det danske marked. Det giver forbrugeren optimale cykler i forhold til vores vejrforhold og generelle trends og tendenser på markedet.
Vil du vide mere om elcykler, og hvad du skal vælge, kan du få en elcykel-guide hos din forhandler.