Placering af motor

Når man skal vælge hvilken model elcykel man godt kunne tænke sig, så er det vigtigt at tage motorens placering med i overvejelserne. Placeringen af motoren har indvirkning på cyklens balance og på den måde man oplever cyklens assistance. 

Placeringen af motoren har indvirkning på cyklens balance og på den måde man oplever cyklens assistance.

Baghjulsmotor

Med en motor placeret i baghjulet, får man en naturlig cykeloplevelse. Det skyldes at på en almindelig cykel er det også baghjulet der drive cyklen frem. Med motoren i baghjulet, er det som at blive skubbet frem bagfra og denne type motor er god til at klare stejle opkørsler.

En Batavus elcykel med baghjulsmotor, har altid ION®-teknologi og udvendige gear

Centermotor

En centermotor er placeret på kranken (midten af stellet) og det er med til at give en rigtig god balance og vægtfordeling på cyklen og det resulterer i afbalancerede køreegenskaber. Det kan på nogle modeller være nemmere at lappe og skifte dæk på en elcykel, når den har centermotor. Ofte vil der ikke være fodbremse på elcykler med centermotor.

En Batavus elcykel med centermotor har enten navgear eller udvendige gear. Vores elcykler med centermotor har enten BOSCH teknologi eller Yamaha teknologi. Begge systemer yder en kraftig trædeassistance

Forhjulsmotor

Når motoren er placeret i forhjulet, så føles det som om du bliver trukket frem på cyklen og en forhjulsmotor giver en god vægtfordeling, når batteriet er placeret under bagagebæreren. En forhjulsmotor giver plads til et gearnav i baghjulet, det betyder at elcykler med forhjulsmotor både kan have indvendige og udvendige gear. Kombineres indvendige gear med en lukket kædekasse, så bliver elcyklen meget vedligeholdelsesvenlig. Med en forhjulsmotor bliver der også plads til at cyklen kan have fodbremse.

En Batavus elcykel med forhjulsmotor har enten ION®-teknologi eller E-motion®- teknologi, indvendige gear og har enten fodbremse eller rullebremse.