Remtræk - det nye sort

Er du heller ikke fan af at få olie på fingrene eller på bukserne? Så skal du vælge remtræk på din cykel.

Ingen olie eller rust pletter på bukserne og aldrig mere en afhoppet kæde på vej på job - WHAT'S NOT TO LIKE
BATAVUS DENMARK
BE INSPIRED
Her kan du se en oversigt over vores modeller med remtræk.

STRATOS ROYAL

Du kan læse mere om cyklen her.

DINSDAG EXCLUSIVE

Du kan læse mere om cyklen her.

SONIDO

Du kan læse mere om cyklen her.

COMODO

Du kan læse mere om cyklen her.

SUERTE

Du kan læse mere om cyklen her.

DINSDAG E-GO EXCLUSIVE - Elcykel

Du kan læse mere om cyklen her.

FINEZ E-GO POWER EXCLUSIVE DE - Elcykel

Du kan læse mere om cyklen her.

GARDA E-GO EXCLUSIVE - Elcykel

Du kan læse mere om cyklen her.

Remtræk vs. kæde

Vi ved allesammen, hvor svært det kan være, at få vasket en indtørret olieplet af bukserne. Men det er ikke kun for at slippe for pletter, at du skal vælge et remtræk. Der er mange fordele ved at vælge en rem frem for en kæde.

 

Den største fordel er, at et remtræk til cykel holder længere end en kæde. Man siger, at man som hovedregel kan regne med, at et remtræk holder dobbelt så længe som et kædetræk gør. Nogle beretter, at de har cyklet over 30.000 km, før de har udsfkitet dele i remtrækket.

En af grundene til at et remtræk er mere holdbart er, at remmen ikke strækkes ud, på samme måde som en kæde gør, når den bliver brugt. Og da remmen ikke bliver trukket længere, er der heller ikke på meget slid på tandhjulet, der derfor heller ikke skal skiftes så ofte. Du slipper også for at skulle koncentrere dig om jævnligt at skulle smørre og stramme kæden.

 

Du kan mærke forskellen på en kæde og et remtræk. Når du kører med et remtræk, føles det hele mere "smooth", da remmen giver et mere konstant træk. Du vil kunne høre forskellen; en kæde larmer mere, hvor et remtræk er næsten lydløst.

 

Med et remtræk på din hverdagscykel er den forskel du bliver mest glad for, at du slipper for at du står med en afhoppet kæde på vej på job. Et remtræk kan ikke hoppe af og remmen knækker sjældent. Remmene er oftest lavet af gummi, plast eller kulfiber, derfor slipper du også for rust. En almindelig kæde vil med tiden ruste, og dit tråd vil derfor også føles mere hakkende.

 

Vedligeholdelse slipper du dog ikke helt for, men du kan nøjes med at skylle remtrækket over med almindelig vand, når du alligevel skal skylle cyklen for skidt og vejsalt. Bagefter skal du ikke engang bruge tid på smøring, som du skulle på din gamle kæde.

 

Vi benytter os af Gates remtræk på vores modeller.