Cykeltyper

Når man skal vælge, hvilken type cykel, man godt kunne tænke sig, spiller to væsentlige ting ind: Hvordan du gerne vil have, at den skal se ud, og hvad du skal bruge cyklen til.

For os er det vigtigt, at din nye cykel ikke bare bliver et transportmiddel, som fragter dig fra A til B, men som også er et accessory, der er med til at vise omverdenen, hvem du er. Derfor har vi også mange forskellige designs inden for hver cykeltype – lige fra den tidløse klassiske cykel til den moderne og trendy citybike. Der er noget til enhver stil og enhver smag. Vores mål er, at du skal blive glad, hver gang du kigger på din cykel, og at den skal give dig sorgløs cykelglæde hver dag.

I de følgende afsnit kan du læse mere om, hvad de enkelte cykeltyper er gode til, og derved finde ud af, hvilken type cykel du skal gå efter. Bagefter handler det kun om at vælge, hvordan den skal se ud.

Fra den tidløse klassiske cykel til den moderne og trendy citybike.
Vores mål er, at du skal blive glad, hver gang du kigger på din cykel. Den skal give dig sorgløs cykelglæde hver dag.
BATAVUS DENMARK

Klassiske cykler

Den klassiske "bedstemor/bedstefar"-cykel er den perfekte model, når du let skal sno dig gennem den travle bytrafik. Den er både god for pendlere og for de, som blot benytter cyklen til de daglige gøremål. Man ser ofte cyklen monteret med skærme, frakkeskånere, kurv og brede dæk, som sikrer dig et godt vejgreb – også når det regner. Med en klassisk cykel får du en komfortabel og opret kørestil, som gør det nemt for dig at orientere dig i trafikken. På en klassisk cykel kan man med lethed både klare indkøb og/eller hente børn på cyklen. Det er nemt at udstyre cyklen med kurv og barnesæde. Og med en damemodel gør den lave indstigning på cyklen det nemt at stige af og på cyklen, når den er tungt lastet, eller hvis du har kjole på. Især hvis du har dit barn med på cyklen, er det rart at have den lave indstigning, så du nemt kan holde balancen med cyklen, når du stiger af og på.

Cyklen findes i mange varianter, men står oftest i et tidløst design, som man kan have glæde af i mange år. Tit er den solide klassiske cykel udstyret med indvendige gear og en lukket kædekasse, som er med til at sikre dig et minimum af vedligeholdelse på cyklen. De fleste klassiske cykler har både fod- og rullebremse, men enkelte modeller har to rullebremser. Det er også muligt at få affjedrede modeller, og det er med til at give dig ekstra komfort under kørslen. Skal du bruge cyklen til at klare de daglige ærinder, findes der flere modeller med monteret kurv. Andre modeller kan fås med frontlad, som er praktisk, hvis man skal transportere mere end en enkelt bærepose.

Se vores kollektion af klassiske cykler her.

Cyklen findes i mange varianter, men står oftest i et tidløst design, som man kan have glæde af i mange år.

Citybike

Med en citybike får du en let cykel, som du kommer hurtigt frem på, og som er god til bykørsel og super praktisk som pendlercykel. En citybike er en fornuftig og driftsikker type af cykel, som er perfekt til varieret kørsel. Alt efter model er den også god til længere motionsture eller til cykelferier med en let oppakning.

Udstyret på en citybike er forskelligt fra model til model, men oftest er cyklen klargjort til for eksempel eftermontering af skærme. Skal du benytte cyklen til hverdagens gøremål med at hente og bringe børn og ordne de daglige indkøb, kan du let montere et barnesæde på en citybike og eventuelt have en kurv eller et frontlad foran på cyklen.

Alt efter hvad du har behov for, kan du få en citybike med enten indvendige eller udvendige gear, med fodbremse, rullebremser, racerbremser eller hydrauliske skivebremser. På den måde kan du vælge en dynamisk model, som passer perfekt til dig og dine behov.

Se vores kollektion af citybikes her.

En citybike er en fornuftig og driftsikker type af cykel, som er perfekt til varieret kørsel.

Allround cykler

Med en allroundcykel får man en type cykel, som passer til både korte og lange cykelture. Med cyklens lette stel og de mange udvendige gear, som cyklerne oftest har, er cyklen ideel til fart – også i kuperede terræner. Cyklerne kommer med skærme og bagagebærer monteret, så de er praktiske både til hverdagsbrug, og når du skal på cykelferie.

På mange af modellerne kan man vælge mellem en unisex-udgave med lav indstigning og en herre-udgave. Det er også muligt at finde en model, som har ekstra komfort via en justerbar frempind eller for eksempel med affjedret sadelpind og forgaffel.

Se vores kollektion af allround cykler her.

Med en sportscykel får man en type cykel, som passer til både korte og lange cykelture.

Børnecykler

Børnecykler fås efterhånden i alle typer. Så dit barn kan selv vælge, om cyklen skal være af den klassiske type, om det skal være en citybike eller andet. Det vigtigste er at vælge en cykel efter det behov, som dit barn har, og hvad cyklen skal bruges til. Skal cyklen for eksempel bruges til og fra skole, er det vigtigt, at der er lås og skærme på cyklen, så barnet ikke har gennemblødte bukser, når det kommer frem. Det er også vigtigt med bagagebærer, kurv/frontlad eller måske begge dele, så det er nemt at transportere både skoletaske og sportstaske på cyklen. Hvis du tit cykler lange ture med dit barn, kan det være en fordel at vælge en cykel med mindst 7 gear til barnet. Skal cyklen kun bruges til og fra skole, kan man bedre nøjes med 3 gear.

Det vigtigste at vælge efter, når du skal vælge cykel til dit barn, er størrelsen. Den er afgørende for barnets oplevelse på cyklen og barnets sikkerhed. Der findes masser af vejledninger, som guider efter barnets alder. Men da der også er forskel på børns højde, er det bedste at gå efter barnets højde for at vælge den rigtige stelstørrelse. Er du i tvivl om, hvor stor en cykel du skal bruge, så spørg altid din autoriserede forhandler til råds.

Se vores kollektion af børnecykler her.

Det vigtigste er at vælge en cykel efter dit barns behov, og hvad cyklen skal bruges til.

Elcykler

En elcykel giver dig muligheden for at vælge cyklen oftere frem for at tage bilen eller benytte dig af offentlig transport. De største fordele ved at vælge en elcykel er, at man kan komme frem uden at være gennemblødt af sved. Man kan spare tid, da man i byerne slipper for at sidde fast i de mange bilkøer. Man sparer penge, da der ikke er samme krav til forsikring som på en bil eller scooter, og man skal ikke benytte den dyre benzin eller diesel. Den sidste store fordel er, at det er mere miljøvenligt at køre på en elcykel end at køre i bil.

Elcyklen fås i mange forskelige modeltyper med mange forskellige teknologier. Det vigtigste at have for øje, når man skal vælge elcykel, er, hvad man skal bruge cyklen til. Her skal man vurdere, hvor langt man skal køre, i hvilket terræn, og om man eventuelt har ekstra vægt med på cyklen. Du kan benytte dig af vores guide til at vælge den rigtige elcykel.

Når man har fundet den rigtige elcykel, er det vigtigt at tage en prøvetur, inden man køber den. Derudover anbefaler vi, at man også prøver en anden type cykel, hvor motoren og/eller batteriet er placeret et andet sted. Sådan sikrer man, at man får en cykel, som passer til ens temperament og balance.

Vælger man en elcykel, skal man dog være opmærksom på, at man ikke kan servicere elsystemet på cyklen selv. Det skal en autoriseret forhandler tage sig af. Den almindelige service på cyklen, som at spænde den efter og rense og smøre kæden, kan man godt selv klare.

Se vores kollektion af elcykler her.

Elcyklen fås i mange forskelige modeltyper med mange forskellige teknologier.