Perfekt lakkvalitet

Batavus anvender den nyeste lakteknologi på alle stål- og aluminiumsdele i vores miljøvenlige lakeringsafdeling.

Alle vores stel og andre lakerede dele, får samme kvalitets behandling. Når de dele der skal lakeres ankommer i lakeriet, starter vi med at rengøre stel og dele grundigt, så alle urenheder eller ujævnheder fjernes. Herefter lakerer vi med en primer, den er med til at malingen binder bedre på delen. Alle stel og dele males med 5 lag maling i den ønskede farve, på den måde er vi sikker på at farven er ensartet. Når malingen er hærdet, tilføjer vi diverse transfers og håndmaler eventuelle staferinger på cyklen. Det kan foreksempel være modelnavn eller design detaljer på skærme. Til sidst lakerer vi med en panser-overlak i enten en blank eller mat overflade. Vores lak hærdes ved en temparatur mellem 150 og 180 grader, det er med til at sikre at vores lakering i sidste ende er slagfast, så din cykel fx kan tåle at blive skubbet frem og tilbage i cykelstativet.

Vores lakafdeling benytter kun vandbaserede lakker og vi blander alle vores lakker selv. Det betyder at vi kun har ca. 1 kg lak-affald om året. Det vand vi benytter under lakeringerne køres igennem vores eget rensningsanlæg, og bliver genbrugt i senere produktioner. Det betyder, at vi er gået fra et forbrug på 20.000 liter vand i døgnet til kun at bruge 6.000 liter vand. Vi søger altid at optimere vores produktionsmetoder, så vi er så miljøvenlige som det er muligt.

Med vores høje lak kvalitet, giver vi 5 års lakgaranti på vores lakerede stel og dele. Du kan læse mere som vores lakgaranti her.