Sikring af din cykel

Vi ved det er overflødigt at sige, men vi gør det alligevel – Lås altid din cykel.

Det er første skridt mod at sikre sig at ens cykel ikke bliver stjålet. Husk også at cyklen skal låses, selv om at den står inde i et skur og at det er en forsikringsgodkendt (DVN Godkendt) lås du bruger.

Vi ved selvfølgelig også at cykler bliver stjålet selv om at de er låst. Men der er alligevel nogle ting du kan gøre, for at sikre dig det ikke sker.

Brug gerne en ekstra lås på din cykel, det kan være en bøjle lås eller en kædelås. Brug den ekstra lås til at låse din cykel fast til en lygtepæl eller et cykelstativ. Jo mere besværligt det er for tyven at rende med cyklen, jo større chance er der for at den får lov til at blive stående. Vær dog opmærksom på at den ekstra lås altid bør gå rundt om cyklens stel eller gennem baghjulet. Låses cyklen fast i forhjulet, er det nemt for tyven at tage dit forhjul af og blot efterlade dette.

I dag findes der mange typer af vægophæng til cykler, så hvis du gerne vil tage din cykel med indenfor, for at passe godt på den, så kan du benytte dig af muligheden i at få cyklen op på væggen at hænge. Den kan blive et helt lille kunstværk, og du kan få glæde af din cykels smukke design på de dage hvor du ikke bruger den. 

Brug gerne en ekstra lås på din cykel, det kan være en bøjle lås eller en kædelås.
Vi ved selvfølgelig også at cykler bliver stjålet selv om at de er låst. Men der er alligevel nogle ting du kan gøre, for at sikre dig det ikke sker.
BATAVUS DENMARK

Sporing af cykler

Du kan også vælge at sætte en sporingsenhed på din cykel, så kan man via GPS finde ud af hvor cyklen befinder sig, og på den måde få sin cykel tilbage. Dog bør en sporingsenhed altid placeres inde i cyklens stel, ellers er den for nem for tyven at finde og fjerne. 

Mærkning af cykler

Alle cykler der bliver solgt i Danmark skal være mærket med et stelnummer. Dette nummer er unikt for netop din cykel, og kan hjælpe for eksempel politiet med at finde dig, hvis din cykel skulle dukke op efter den bliver stjålet. Køber du en cykel i udlandet, som bliver leveret uden et stelnummer i rammen, bør du altid spørge dit forsikringsselskab til råds.

Hvis du har dele på din cykel, som er meget værdifulde, bør du også mærke disse med cyklens stelnummer. På nogle politistationer og ved nogle forhandlere er det muligt at låne en gravør pen. Med denne kan du mærke dine dele, vær dog opmærksom på kun at gravere i aluminiums- og ståldele. Og når du mærker dine ståldele, bør du altid forsegle graveringen med en klarlak, således at det ikke ruster.

På materialer som man ikke kan gravere i, som for eksempel carbon dele, kan man mærke disse ved at påklistre et mærkat, som derefter dækkes af klarlak.

Har man valgt at have en dyr sadel eller lignende på sin cykel, kan det være en fordel at fjerne disse hvis man parkere et offentligt sted. Eller man kan investere specielle monterings låse, som for eksempel en sadel klampe, som ikke kan løsnes med almindeligt værktøj.

Hvis du har dele på din cykel, som er meget værdifulde, bør du også mærke disse med cyklens stelnummer.