Vedligeholdelse af dit batteri

Lige som andre sliddele på din elcykel, så skal også dit batteri vedligeholdes. Og det er vigtigt for batteriets rækkevidde og levetid at dette gøres korrekt. Med tiden vil dit batteri også skulle skiftes ud.

Ved rengøring af dit batteri bør du aldrig benytte stærke kemiske midler eller produkter som skrubber eller slider på overfladen af dit batteri. Når du vasker dit batteri, så gør det aldrig ved at hælde vand ud over det, heller ikke selv om at det stadig er monteret på cyklen. Tør det i stedet af med en hårdt opvredet klud. Efter vask bør du benytte kontaktspray på batteriets poler.

Din cykels el system, samt batteri, bør efterses af din autoriserede forhandler 1-2 gange om året. 

10 gode råd til optimering af din batteripakke

Din cykels el system, samt batteri, bør efterses af din autoriserede forhandler 1-2 gange om året.
Når du benytter dit batteri om vinteren, så er det en rigtig god ide at tage batteriet med indenfor når du parkerer cyklen i længere tid.
BATAVUS DENMARK

Opbevaring af dit batteri

Det er vigtigt altid at opbevare dit batteri ved stuetemperatur, og i samme position som på den måde det er placeret på din cykel. For eksempel liggende vandret, hvis det sidder under dit bagagebærer.

Hvis du parkerer din cykel i et skur, hvor det om sommeren kan blive meget varmt og tilsvarende meget koldt om vinteren, så er disse temperaturudsving med til at forringe dit batteris rækkevidde.

Når du benytter dit batteri om vinteren, så er det en rigtig god ide at tage batteriet med indenfor når du parkerer cyklen i længere tid.

Udsæt ikke dit batteri for direkte sollys, under længere tids opbevaring.

Hvis du i en periode ikke benytter din elcykel, så bør du 1-2 gange om måneden sætte dit batteri til opladning. Det er med til at forlænge dit batteris holdbarhed. 

Det er vigtigt altid at opbevare dit batteri ved stuetemperatur

Opladning af batteriet

Vær forsigtig når du sætter laderen i dit batteri og når du tager den fra. Hvis laderens koblingspunkter bliver beskadiget, så vil batteriet ikke kunne lades længere. Og i nogle tilfælde vil man skulle investere i en ny lader eller et nyt batteri. På de fleste laderstik er der en forhøjning som skal føres ind i en tilsvarende rille i batteriet. Sørg altid for at disse to er lige ud for hinanden, inden du presser laderstikket ind i batteriet. Er du i tvivl kan du altid få din forhandler til at vise dig hvordan du skal gøre.

Oplad altid dit batteri ved stuetemperatur.

Oplad gerne dit batteri hver gang du har været ude og køre. Jo oftere du lader, jo bedre er det. Vent derfor ikke til du har kørt batteriet fladt. Hvis du ikke benytter din cykel ret tit, bør du som minimum lade cyklen 1-2 gange om måneden. Hvis man ikke som minimum oplader 1 gang om måneden, så kan batteriets garanti bortfalde.

Sluk altid for laderen når du tager batteriet fra eller når batteriet er ladet op.

Ved meget lange distancer eller hvis du har ekstra meget vægt på cyklen, kan det være en fordel at tage laderen med dig, og lade batteriet op når du når frem til dit bestemmelses sted, inden du kører hjem igen. Pendler du over lange distancer, kan det måske være en fordel for dig at tilkøbe en ekstra lader som kan ligge på jobbet. Så kan du nemt lade batteriet mens du arbejder.

Når du skal oplade dit batteri i vinterhalvåret, er det vigtigt først at sætte batteriet i laderen når batteriet har opnået stuetemperatur. På den måde sikre man sig at eventuel kondensvand fra temperatur skiftet er væk, således at denne ikke kan beskadige batteriet. 

Sluk altid for laderen når du tager batteriet fra eller når batteriet er ladet op.