Besparelser ved at køre på elcykel

Hvis vi skal se på hvad man kan spare ved at vælge en elcykel frem for andre transportmidler, så afhænger beløbet af hvilket transportmiddel der er tale om. Men en ting er sikkert det er dyrt at have bil eller hvis man benytter sig af offentlig transport.

Mange børnefamilier har svært ved at undvære bilen. Men for mange kan der være en fordel i at skifte bil nummer 2 ud med en elcykel. Hvis man vælger at skifte bilen ud med en elcykel, så opnår en besparelse på flere områder.

Man skal ikke længere betale afgifter på bilen, forsikringer eller betale for den dyre brændstof. Også på reparationer og service besøg vil der være penge at spare. Man vil også skulle betale for både service besøg og eventuelle reparationer på en elcykel, men prisniveauet er generelt meget lavere end på biler.

En elcykel skal selvfølgelig også tankes op, men til forskel fra bilen, så koster det kun ca. 1 kr. at lade en elcykels batteri. 

Vidste du at du kan få kørselsfradrag ved at cykle på arbejde? 

Elcyklens anskaffelses pris ligger gennemsnitligt mellem 15.000 og 20.000 kr., det er altså under en tredje del af hvad en bil koster.
På en elcykel koster en opladning omkring 1 kr., det betyder at det er over 10 gange billigere pr. kilometer på elcyklen i forhold til bilen.
BATAVUS DENMARK