Torino E-go® - Bike of the month

Motordoping er helt ok på cykelstien…

Månedens cykel i marts er den lækre elcykel Torino Ego: Lækker lav indstigning, så cyklen er nem at komme af og på, rummelig og praktisk kurv, der virkelig kan tage nogle indkøb og styrlås, der gør, at forhjulet ikke drejer rundt, når du parkerer med tung kurv! Med denne cykel kan du vælge mellem tre lækre matte farver: Chokoladebrun, Mørk Blå og Søgrøn.

Trætte cyklister og frustrerede bilister påstår tit, at det er snyd at køre på elcykel. Så cykler man jo ikke ”rigtigt”. Det er bare helt forkert. For tilvælger du en elcykel fremfor bilen eller bussen, så får du mere motion, flere penge, ekstra fritid, god samvittighed og en hverdag med ekstra overskud. For hvordan virker en elcykel? Du skal selv cykle, for at få hjælp. Afhængigt af de forskellige sensor-systemer får man enten hjælp afhængigt af hvor ”hårdt” man selv træder, eller -som det gør sig gældende på den forhjulstrukne Torino Ego® - man får den hjælp, som de 5 niveau’er på displayet angiver: Fra lidt hjælp til meget hjælp.

 

Nemt: Motioner- uden at blive svedig

Hurtigt: Overhal bilkøer og dem der står og venter på bussen, som endnu engang er forsinket

Lækkert: Du får mere tid og passer på miljøet
 

En elcykel er altså ikke en knallert, som fragter en uden at man selv yder en indsats. En elcykel giver det ekstra skub i ryggen, som gør, at man kommer afsted på cykel… At man tilvælger cykel fremfor bilen. Når man kører elcykel, er man villig til at køre flere kilometer, end på en almindelig cykel. Man kommer altså oftere afsted og man cykler længere, så selv om man får lidt hjælp på bakkerne eller i modvinden, så får man motion!

Sidste år gennemførte ”Supercykelstier” følgende test-projekt af en måneds varighed:
Ni pendlere, der til daglig bruger bil og tog, har skiftet den passive transport ud med en elcykel, som en del af en cykeludfordring. Supercykelstierne har nemlig sat fokus på de mange fordele ved at cykle til arbejde og uddannelse – også på strækninger længere end fem kilometer. 

Deltagerne har mellem 10 og 35 km til arbejde og oplevede til sammen en forbedring af deres body age på 19 år. Individuelt har deltagerne reduceret deres body age med op til 5 år, forbedret deres kondital med op til 42 % og sænket deres fedtprocent med op til 6 %. Deltagerne har samtidig alle oplevet et forbedret blodtryk og en reduceret BMI som følge af udfordringen.

”Mange tror, at man bare sidder på en scooter, når man cykler på en elcykel, så det er dejligt at kunne vise, at elcyklen faktisk giver noget. Man vælger selv, hvor meget man vil yde. Jeg træder til på vej på arbejde og slapper mere af på vejen hjem,” fortæller Mette Høgsbro, der har 27 km til arbejde og er blevet fem år yngre i løbet testperioden på en måned.

Torino E-go® er en allround model, der passer til virkelig mange typer: Den unge studerende, der synes at bedstemor-designet er cool og at det er fedt, at cyklen fås i flere farver, men også den ældre, som vil elske den lave indstigning. Den er ideel som transportmiddel både til og fra uddannelse, job eller til en skøn weekendtur ud i det blå med madkurv!

Find og læs mere om Torino E-go® her og læs om betingelserne for vores Win-it-back konkurrence her.