Månedens Cykel - Juni

Sportscykel, hverdagsracer, flatbar-cykel: Kært barn har mange navne.

Skal du pendle lidt længere end bare nogle kilometer?
Elsker du fart over feltet, også når du cykler til hverdag?
Vil du gerne kunne bruge din hverdagscykel til ferie-brug også?
Kan du ikke forlige dig med en racer-cykels ”gedebukke-styr”?

 

Skabt til både fart og fornøjelse er sportscyklen til dig, der satser på både fart og effektiv transport. Det er en type cykel, der tager udgangspunkt i en racer-cykel, men har mere komfort end raceren. Cyklen byder på et cool og trendy design og egner sig perfekt til varieret kørsel på asfalt. Mange, der skal pendle lidt længere, foretrækker denne type cykel selv til almindelig jobkørsel og til indkøb – men det er typisk også dem, der altid  overhaler de andre på cykelstien.

En typisk sportscykel har mellem 8 og 20 gear. Det vil sige 8-9 eller 10 gear (tandhjul) på baghjulet, og én eller to klinger (tandhjul) på kranken (foran) . Med de mange gear kan du holde en konstant kadance både når det går op ad bakke, og når det går ned ad igen. Spredningen i gearene vil  også være så stor, at du kan klare samtlige de ’bjerge’ det danske landskab byder på.

Batavus’ sportscyklerne hedder i 2017 Atmos 4.1 eller 4.2. Den væsentligste forskel på disse to modeller er gear og bremser:

Atmos 4.1 har én klinge foran og klassiske racerbremser, hvilket gør cyklen rigtig let.
Atmos 4.2 har flere gear; to klinger foran og hydrauliske skivebremser. Disse har meget stor bremse-effekt.

Begge cykler har justerbar frempind, hvilket gør det nemt for dig, at finde en god og komfortabel kørestilling

 

Med en allroundcykel får man en type cykel, som passer til både korte og lange cykelture. Med cyklens lette stel og de mange udvendige gear, som cyklerne oftest har, er cyklen ideel til fart – også i kuperede terræner. Cyklerne kan monteres op med skærme og bagagebærer, så de er praktiske både til hverdagsbrug, og når du skal på cykelferie.