Klar, parat, skolestart!

Skoleårets første uger betyder masser af nye indtryk, og for en del børn, betyder det også, at de nu skal cykle til og fra skole selv. Vil du gøre noget godt for dine børn, så lad dem opleve friheden i at cykle selv. Alle undersøgelser viser, at motion øger indlæringen, så undlad ar gøre dit barn en bjørnetjeneste ved at køre dem i skole.

Hvorfor skal børn cykle?
"Det er sund fornuft at lade dit barn cykle, for dets fysiske og psykiske udvikling hænger tæt sammen. Børn, der ikke bevæger sig, kan miste glæden ved at bevæge sig. Cykeltræning giver masser af fysiske udfordringer, udvikler de grundlæggende færdigheder og forbedrer barnets koncentrations- og indlæringsevne."

(Kilde: Cyklistforbundet)

BØRN DER BEVÆGER SIG…
De får bedre selvværd, bliver livsglade og sunde, bliver mere selvhjulpne og sociale, får højere stresstærskel, bliver bedre til at koncentrere sig, får en højere indlæringsevne, har mindre risiko for at få livsstilssygdomme som voksne.

Kilde: Sundhedsstyrelsen og undersøgelsen ’Masseeksperimentet 2012’ af professor og dr. pæd. Niels Egelund (Aarhus Universitet), Andreas Jordy (Københavns Universitet) og Bente Kiens (Københavns Universitet)

 

Her nogle tip til, hvad du skal træne, før du sender dit barn afsted:

  1. Fædselsregler og skiltenes betydning er essentiel viden for dit barn, før du sender barnet afsted. Sikr dig at dit barn kender ruten, gennemgå de farezoner, der måske er, f.eks vejkryds men også krydsende stier. Træn turen med dit barn og fokuser også på, at dit barn lærer at vurdere andre trafikanters hensigter og forudse farlige situationer.
     
  2. Cykelfærdigheder som at holde balancen, bremse og svinge skal naturligvis være på plads, og så skal dit barn kunne orientere sig til siderne og kigge sig bagud over skulderen uden at miste balancen. Tag på cykleture med dit barn, øvelse er den eneste måde, de bliver sikre cyklister på. Sidegevinsten er, at det er en superhyggelig aktivitet, hvor I kan få nogle gode samtaler.
     
  3. Cyklens størrelse er vigtig for, at barnet kan håndtere den og føler sig sikker, og det er potentielt farligt at vælge en alt for stor cykel, for at barnet kan bruge den længere. Barnet skal kunne sidde på sadlen og nå jorden med trædepuden.
     
  4. Heldigvis er de fleste danske børn gode til at bruge hjelm, men man ser desværre ofte unger med alt for små hjelme, som sidder nærmest ovenpå hovedet. Eller med en forkert placeret hjelm, der ikke dækker panden ved styrt, ofte på grund af hjemlem ikke er spændt korrekt.

 

Fællesskab på cyklerne

At cykle sammen med sit barn har mange fordele, man kan sammen med sit barn komme ud og nyde den smukke danske natur, samtidg med man bevæger sig. 

Når I cykler til skole, istedet for at tage bilen, får i et tiltrækt afbræk fra den hektiske hverdag, som ellers hurtigt kan tage pusten fra en. I har turen til og fra skole uden smartphones, lange bil-køer eller andet kaos som forstyrer. I kan dele hinandens udelte opmærksomhed, hvilket giver Jer et rum sammen som ellers kan være svære at nå at opleve i hverdagen. Samtidig deler I oplevelsen omkring en sund aktivitet, som gør at I ligeledes får mere energi i hverdagen.  

 

To størrelser og to farver

Bronx Kids kommer i to størrelser, i en 20" med 3 indvendige gear og i en 24" med 7 indvendige gear. Hver størrelse kommer i to farver; en vidunderlig fræk rød, som viser styrke og er sporty. Og i en smuk mat sortgrøn, der spiller i det rå segment og som er stilsikker. 

Resten af året vil du kunne købe vores Bronx Kids til en skarp kampagne pris: 
Bronx Kids 20" // Før pris kr. 3.899 - Kampagne pris kr. 2.999 
Bronx Kids 24" // Før pris kr. 4.499 - Kampagne pris kr. 3.499

 

Læs mere om cyklerne her - Bronx Kids 20" og Bronx Kids 24".
Og hold øje med vores Facebook profil og deltag i konkurrencen om lækre børnehjelme og en af vores Bronx Kids cykler.